Neurologické repetitorium pokřtěno na Lávce prof. Lewita

Na lávce Prof. Karla Lewita v Dobřichovicích uspořádal Nadační fond Karla Lewita v pátek 23. 4. 2021 křest knížky Neurologické repetitorium nejen pro kurzy myoskeletální medicíny. Jedná se o soubor přepsaných přednášek prof. MUDr. Karla Lewita, Dr.Sc., který by 25. 4. 2021 oslavil 105. narozeniny.
Role kmotry této cenné publikace, plné praktických informací pro fyzioterapeuty a lékaře, se ujala fyzioterapeutka a dcera prof. Karla Lewita Clara Lewitová. Repetitorium symbolicky pokřtila vodou z Berounky a popřála:“… aby přineslo světlo klinického života do současné medicíny.“ Věříme, že přání Clary Lewitové bude vyslyšeno a kniha přinese užitek nám odborníkům a hlavně pacientům, kteří naše ordinace navštěvují.

Publikaci podpořily i další dvě dcery pana profesora, paní Jana Lewitová osobně svojí přítomností na akci, a na dálku z Francie paní Anita Lewit-Bentley.
Bylo nutné respektovat vládní nařízení a nemohli jsme tak, kromě členů NFKL, pozvat nikoho z těch, kteří se na vydání knihy také podíleli, kteří jí fandili, ani z těch, kteří by ji měli rádi ve své knihovně. Alespoň krátkou reportáž z milé akce, pro nás velmi důležité, však můžete shlédnout na www.karellewit.cz nebo na www.dobnet.cz
Zájemcům o Neurologické repetitorium knížku zasíláme poštou na dobírku, koupit ji také můžete v dobřichovické knihovně nebo na recepcích rehabilitačních center ( bližší info na www.karellewit.cz ).

Po skončení naší malé „slavnosti“ jsme se přesunuli do Centra komplexní péče v Dobřichovicích a zaznamenali, jak funkčním způsobem pracuje s hlasem a dechem Jana Lewitová. Krátký dokument o tom právě připravujeme.

Naším nejbližším přáním je, abychom se na křtu další významné odborné publikace Manipulační léčba, jejíž znovu vydání je v současné době hlavním úkolem Nadačního fondu Karla Lewita, sešli ve zdraví a v počtu, který si tato „učebnice“ zaslouží.

Za NFKL Petra Nováková a Dita Hudečková.

 

Pro zájemce a fanoušky přikládáme ještě prodlouženou verzi 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace